Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Darált húsos rakott tészta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 500 g tészta - penne (száraz)
» 1 közepes fej vöröshagyma
» 1 teáskanál köménymag (őrölt)
» 5 evőkanál olívaolaj
» 1 közepes fej lilahagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 teáskanál
» 5 csipet fehérbors (őrölt)
» 200 ml víz
» 500 g sertés darált hús (sovány)
» 1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
» 1 levél babérlevél (friss, vagy szárított)
» 250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
» 1 teáskanál majoránna
» 200 g trappista sajt (reszelt)
» 400 g tejföl (12%-os)
» A tepsi kikenéséhez 2 evőkanál vaj
» 4 evőkanál zsemlemorzsa
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A penne tésztát a szokásos módon megfőzzük.A vörös-, és lilahagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd az olíva olajon elkezdjük dinsztelni.A dinsztelt hagymákat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és majoránnával. Felöntjük kevés hideg vízzel, beletesszük a pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük.Hozzáadjuk a darált húst, a kockára vágott paradicsomot és a paprikát. Beletesszük a babérlevelet ès felöntjük a maradék vízzel, majd az egészet készre főzzük.Amikor minden megpuhult, a felesleges vizet elforraljuk róla, majd felöntjük a főzőtejszínnel. Közepes lángon még addig forraljuk a ragut, amíg kissé be nem sűrűsödik.Egy magasabb falú tepsit kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Elhelyezünk benne egy sor tésztát, majd meglocsoljuk a raguval és megszórjuk reszelt sajttal. Így rétegezünk, amíg tartanak az alapanyagok.A tetején tészta legyen, amire rákenjük a tejfölt és megszórjuk reszelt sajttal. 210 C fokos sütőben arany barnára sütjük.Kicsit hagyjuk kihűlni, hogy könnyebben tudjuk szeletelni, és már tálalhatjuk is a darált húsos rakott tésztát.Kicsit hagyjuk kihűlni, hogy könnyebben tudjuk szeletelni, és már tálalhatjuk is a darált húsos rakott tésztát.


Megjegyzés / tipp:

Gombát is lehet hozzá tenni.
1 komment 10 ember kedveli henihencsi
2017.04.01 19:26
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
agimami7 2017.11.25. 18:07 (#1)
Mivel a családunkban sok a glutén-érzékeny, én gl.mentes pennével készítettem el, nagy sikere volt!
Címkék
tepsi kikenéséhez, penne tésztát, szokásos módon, fokhagymát lereszeljük, olíva olajon, dinsztelt hagymákat, darált húst, kockára vágott, babérlevelet è, maradék vízzel, egészet készre, felesleges vizet, magasabb falú, tetején tészta, darált húsos, zsemlemorzsával, főzőtejszínnel, pirospaprikát, összekeverjük, zsemlemorzsa, majoránnával, paradicsomot, meglocsoljuk, pirospaprika, babérlevelet, beletesszük, tálalhatjuk, elforraljuk, lereszeljük, kikenéséhez, Elhelyezünk, lilahagymát, alapanyagok, tálalhatjuk, főzőtejszín, vöröshagyma, Beletesszük, megszórjuk, lilahagyma, dinsztelni, babérlevél, tészta penne száraz, közepes vöröshagyma, teáskanál köménymag őrölt, evőkanál olívaolaj, közepes lilahagyma, gerezd fokhagyma, teáskanál, csipet fehérbors őrölt, sertés darált sovány, evőkanál pirospaprika őrölt, főzőtejszín 15-20%-os, teáskanál majoránna, trappista sajt reszelt, tejföl 12%-os, tepsi kikenéséhez evőkanál, evőkanál zsemlemorzsa,
Currys, kókuszos csirkemell
0 komment 11 ember kedveli
Őzgerinc
0 komment 4 ember kedveli
Cukkini pörkölt
0 komment 4 ember kedveli
Kókuszgolyo
0 komment 13 ember kedveli
Konyakmeggy bon-bon házilag
0 komment 7 ember kedveli
Habos almás-mákos tészta
0 komment 4 ember kedveli
Tejszínes gesztenyetorta!
5 komment 246 ember kedveli
Húsvéti tál
0 komment 1 ember kedveli
Gyümölcs forró csokival
0 komment 1 ember kedveli
Bögrés pitakenyér
1 komment 6 ember kedveli
Bögrés barackos sütemény
1 komment 4 ember kedveli
Márvány muffin krémmel !
0 komment 19 ember kedveli
Göngyölt karaj
1 komment 5 ember kedveli
Kókuszos túrógolyó
0 komment 3 ember kedveli
Svéd uborkasaláta hagymakarikákkal
0 komment 5 ember kedveli
Sütőtökös tészta...
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.